ŚNIADANIA!

 

śniadania serwujemy w soboty i niedziele od 10:00 do 12:45
obsługa nie jest wliczona w cenę, przy grupach powyżej 6 osób doliczamy serwis 10%

 

ŚNIADANIA!

deska Salute!

dynia hokkaido, jajko „0” sadzone, chorizo jam, orzechy laskowe, kaszanka z czarną porzeczką, pistacje, hummus z batata, guacamole, grillowana sałata rzymska, aioli cytrusowe, parmezan 24msc., chleb na zakwasie, cebulka dymka – 42

hot-dog z chorizo

kiełbaski bawarskie, guacamole, salsa z pomidorów datterini, kolendra, cebula z tropei, aioli klasyczne i szczypiorkowe – 40

english muffin z tatarem wołowym
jajko „0” w koszulce, nameko, salsa verde, sos holenderski, szczypiorek, cebula piklowana – 42

chleb na zakwasie z jajecznicą i portobello

3 jajka „0”, portobello, parmezan 24 msc., koperek, szczypiorek – 37

chleb na zakwasie z halloumi

guacamole, halloumi, 2 jajka „0” w koszulce, sweet chilli, sos holenderski, granat  – 38

english muffin z grzybami

borowiki, boczniak, sos z sera lucifer, jajko „0” w koszulce, sos holenderski, dynia, szczypiorek – 40

tost francuski z burratą

brioche, owoce, syrop klonowy, chilli – 35

DODATKI!

  • kiełbaski bawarskie – 12
  • chorizo – 10
  • burrata z pesto bazyliowym – 16
  • jajko „0” w koszulce – 5

kids menu – zapytaj obsługę

 


CAVA!

cava brut jove – katalonia, hiszpania | xarel-lo, parellada, macabeo | białe  – 21

ŚNIADANIOWE MOKTAJLE!

ivy spritz – orzeźwiające i pobudzające połączenie limoncello 0%, kordialu z pigwowca oraz bzu, matchy,

bazylii i melisy – 22

qui qui – lemoniada na syropie chininowym i grejpfrucie oraz sok z cytryny – 19

morellini – nektar morelowy, wino musujące – 19

SOKI!

jabłko  – tłoczony sok z jabłek, sok z imbiru, sok z cytryny – 15

pomarańcza –  sok wyciskany z pomarańczy – 19

HERBATY!

korzenny – 18
napar z herbaty earl grey, syrop korzenny, cytryna, cynamon

owocowo-kwiatowy – 18
napar z herbaty earl grey, shrub malinowo-lawendowy, limonka

sypana – 10

herbata sypana: earl grey / peppermint leaves / czerwony rooibos z suszonym jabłkiem i migdałami / zielona z grejpfrutem

KAWA!

espresso / macchiato – 10

americano / cappuccino – 11

espresso doppio / flat white / cappuccino grande – 15

kawa przelewowa 180 / 300 ml  – 8/12

KOMBUCHA!

kombucha baddi od je_dynie – 0,33l – 29
kwiatowa: ivan chai I liść kaffiru / ziołowa: bazylia, mięta, turówka

 

 


BREAKFAST!

 

we serve breakfast on saturday and sunday from 10:00 till 12:45
service is not included, for groups over 6 people we charge 10% service

 

Salute! plate

hokkaido pumpkin,, fried egg „0”, chorizo jam, hazelnuts, black pudding with blackcurrant, pistachios, sweet potato hummus, guacamole, grilled romaine lettuce, parmesan 24mth., sourdough bread, spring onion – 42

hot-dog with chorizo

bavarian sausage, guacamole, datterini tomato salsa, coriander,  tropea onion, classic and chive aioli – 40

english muffin with beef tartare

poached egg „0”, nameko, salsa verde, hollandaise sauce, chives, pickled onion – 42

sourdough bread with scrambled eggs and portobello mushroom

3 eggs „0”, portobello mushroom, parmesan 24 months, dill, chives – 37

sourdough bread with halloumi

guacamole, halloumi, 2 poached eggs „0”, sweet chilli, hollandaise sauce, pomegranate  – 38

english muffin with mushroom

boletus mushroom, oyster mushroom, lucifer cheese sauce, poached egg „0”, hollandaise sauce, pumpkin, chive – 40

french toast with burrata

brioche, fruits, maple syrup, chilli – 35

EXTRAS:

  • bavarian sausage – 12
  • chorizo – 10
  • burrata with basil pesto – 16
  • poached egg „0” – 5

kids menu – please ask the stuff


CAVA!

cava brut jove – catalonia, spain | xarel-lo, parellada, macabeo | white – 21

BREAKFAST MOCKTAILS!

ivy spritz – a refreshing and energising combination of limoncello 0%, quince and elderflower cordial, matcha, basil and lemon balm – 22

qui qui – lemonade based on quinine syrup and grapefruit, lemon juice – 19

morellini – apricot nectar, sparkling wine – 19

JUICES!

apple – pressed apple juice, ginger juice, lemon juice – 15

orange – squeezed orange juice – 19

TEAS!

spiced – 18
earl grey tea, spiced syrup, lemon, cinnamon, orange

fruity-floral – 18 
earl grey tea, raspberry and lavender shrub, lime

loose tea – 10

earl grey / peppermint leaves / red rooibos with dried apple, almonds / green with grapefruit

COFFEE!

espresso / macchiato – 10

americano / cappuccino – 11

espresso doppio / flat white / cappuccino grande – 15

drip coffee 180 / 300 ml – 8/12

KOMBUCHA!

kombucha baddi by je_dynie – 0,33l – 29
floral: ivan chai and kaffir leaf / herbal: basil, mint and bisongrass