ŚNIADANIA!
śniadania serwujemy w soboty i niedziele od 10:00 do 12:45
obsługa nie jest wliczona w cenę, przy grupach powyżej 6 osób doliczamy serwis 10%
ŚNIADANIA!
deska salute!
dynia hokkaido, jajko „0” sadzone, chorizo jam, orzechy laskowe, cebulka dymka, kaszanka z czarną porzeczką, pistacje, hummus z batata, guacamole, grillowana sałata rzymska, aioli cytrusowe, parmezan 24msc., chleb na zakwasie – 42
hot-dog z chorizo
kiełbaski bawarskie, guacamole, salsa z pomidorów datterini, cebula z tropei, majonez z czosnku niedźwiedziego – 40
english muffin z tatarem wołowym
kurki, jajko „0” w koszulce, nameko, salsa verde, sos holenderski, szczypiorek, cebula piklowana – 42
chleb na zakwasie z jajecznicą i portobello
3 jajka „0”, portobello, parmezan 24 msc., koperek, szczypiorek – 37
chleb na zakwasie z halloumi
guacamole, halloumi, 2 jajka „0” w koszulce, sweet chilli, jeżyny – 38
yorkshire pudding
borowiki, boczniak, sos z sera lucifer, jajko „0” w koszulce, sos holenderski, dynia, szczypiorek – 40
tost francuski z burratą
brioche, owoce, syrop klonowy, chilli – 35
DODATKI!
- kiełbaski bawarskie – 12
- chorizo – 10
- burrata z pesto bazyliowym – 16
- jajko „0” w koszulce – 5
kids menu – zapytaj obsługę
CAVA!
cava brut jove – katalonia, hiszpania | xarel-lo, parellada, macabeo | białe – 21
ŚNIADANIOWE MOKTAJLE!
ivy spritz – orzeźwiające i pobudzające połączenie limoncello 0%, kordialu z pigwowca oraz bzu, matchy,
bazylii i melisy – 22
qui qui – lemoniada na syropie chininowym i grejpfrucie oraz sok z cytryny – 19
morellini – nektar morelowy, wino musujące – 19
SOKI!
jabłko – tłoczony sok z jabłek, sok z imbiru, sok z cytryny – 15
pomarańcza – sok wyciskany z pomarańczy – 19
HERBATY!
korzenny – 18
napar z herbaty earl grey, syrop korzenny, cytryna, cynamon
owocowo-kwiatowy – 18
napar z herbaty earl grey, shrub malinowo-lawendowy, limonka
sypana – 10
herbata sypana: earl grey / peppermint leaves / czerwony rooibos z suszonym jabłkiem i migdałami / zielona z grejpfrutem
KAWA!
espresso / macchiato – 10
americano / cappuccino – 11
espresso doppio / cappuccino grande – 15
kawa przelewowa 180 / 300 ml – 8/12
KOMBUCHA!
ferment’s up orange – biała herbata z skórkami z pomarańczy – 16/69
ferment’s up hibiskus – czerwona herbata z hibiskusem – 16/69
ferment’s up lawenda – zielona herbata z lawendą – 16/69
BREAKFAST!
we serve breakfast on saturday and sunday from 10:00 till 12:45
service is not included, for groups over 6 people we charge 10% service
plate salute
hokkaido pumpkin,, fried egg „0”, chorizo jam, hazelnuts, spring onion, black pudding with blackcurrant, pistachios, sweet potato hummus, guacamole, grilled romaine lettuce, parmesan 24mth., sourdough bread – 42
hot-dog with chorizo
bavarian sausage, guacamole, datterini tomato salsa, tropea onion, wild garlic mayonnaise – 40
english muffin with beef tartare
chanterelles, poached egg „0”, nameko, salsa verde, hollandaise sauce, chives, pickled onion – 42
sourdough bread with scrambled eggs and portobello mushroom
3 eggs „0”, portobello mushroom, parmesan 24 months, dill, chives – 37
sourdough bread with halloumi
guacamole, halloumi, 2 poached eggs „0”, sweet chilli, blackberries – 38
yorkshire pudding
boletus mushroom, oyster mushroom, lucifer cheese sauce, poached egg „0”, hollandaise sauce, pumpkin, chive – 40
french toast with burrata
brioche, fruits, maple syrup, chilli – 35
yorkshire pudding
EXTRAS:
- bavarian sausage – 12
- chorizo – 10
- burrata with basil pesto – 16
- poached egg „0” – 5
kids menu – please ask the stuff
CAVA!
cava brut jove – catalonia, spain | xarel-lo, parellada, macabeo | white – 21
BREAKFAST MOCKTAILS!
ivy spritz – a refreshing and energising combination of limoncello 0%, quince and elderflower cordial, matcha, basil and lemon balm – 22
qui qui – lemonade based on quinine syrup and grapefruit, lemon juice – 19
morellini – apricot nectar, sparkling wine – 19
JUICES!
apple – pressed apple juice, ginger juice, lemon juice – 15
orange – squeezed orange juice – 19
TEAS!
spiced – 18
earl grey tea, spiced syrup, lemon, cinnamon, orange
fruity-floral – 18
earl grey tea, raspberry and lavender shrub, lime
loose tea – 10
earl grey / peppermint leaves / red rooibos with dried apple, almonds / green with grapefruit
COFFEE!
espresso / macchiato – 10
americano / cappuccino – 11
espresso doppio / cappuccino grande – 15
drip coffee 180 / 300 ml – 8/12
KOMBUCHA!
ferment’s up orange – white tea with orange zest – 16/69
ferment’s up hibiskus – red tea with hibiscus – 16/69
ferment’s up lavender – green tea with lavender – 16/69