alkohole Salute!

aperitif
amaro-vermouth & goryczkowe na bazie wina
owocowe
bitter & aperitif
amaro, fernety i inne likiery ziołowe
likiery i likiery wysokoprocentowe
gin
tequila
rum
whiskey
destylaty
wódka

 

ceny za 40ml

 

aperitif rosso:

 

garazzino vermouth rosso 18% – czarne wiśnie i czarny pieprz. włochy. – 16 –

antica formula vermouth rosso 16.5% – dżem figowy z ziołami i wanilią z madagaskaru. rodzina carpano. włochy. – 22 –

del proffesore chinato vermouth 18% – winogrona barbera i drzewo chinowe. – 20 –

9 di dante inferno vermouth 17.5% – goryczka przeplatająca się z czerwonymi owocami. włochy. – 20 –

9 di dante paradiso rose 18% – mieszanka win nebbiolo i cortese, nuty grejpfruta, malin, mandarynek, rozmarynu i kakao. włochy. – 18 –

bonanto aperitivo 22% – z nutami wiśni, poziomek i ziół śródziemnomorskich. włochy. – 18 –

mancino rosso 16% – delikatnie goryczkowy z nutami rabarbaru, wanilii, jałowca i goździków. włochy. – 18 – 

 

 

aperitif bianco:

 

noilly prat dry 18% – świeży vermouth dry, świetny do ostryg. francja. – 15 –

caperitif 16,5% – słodki vermouth z nutami gorzkiej pomarańczy i chininy. rpa. – 16 –

mancino bianco 16% – delikatnie goryczkowy z nuta bzu, róży alpejskiej, rumianku i słodkiej pomarańczy. włochy.
– 18 –

cucielo bianco 16,8% – nuty zielonego jabłka, kwiatu bzu i wanilii. włochy. – 18 – 

cinzano 1757 extra dry – nuty śródziemnomorskie, cytrusowe i kwiatowe. włochy.  – 20 – 

 

 

amaro-vermouth & goryczkowe na bazie wina:

 

punt e mes 16% – czyli jedna część słodyczy i pół goryczy – soczysta śliwka z nuta goryczy. włochy. – 15 –

 

owocowe:

 

bonanto aperitivo 22% – z nutami wiśni, poziomek i ziół śródziemnomorskich. włochy. – 18 –

maurin quina le puy 16% – wiśnie, zioła i delikatna chinina. francja. – 15 –

 

bitter & aperitif:

 

aperol 11% – znane owocowe aperitivo, pomarańcza i rabarbar. włochy. – 15 –

campari 25% – klasyka, pomarańczowa gorycz z ziołową słodyczą. włochy. – 18 –

campari cask tales 25% – starzone w beczce po bourbonie, czerwone owoce, słodycz beczki. włochy. – 28 –

bitter doragossa 25% – bitter na korzeniu gencjana, rabarbaru i słodkich oraz gorzkich pomarańczy. włochy. – 20 –

 

amaro, fernety i inne likiery ziołowe:

 

cynar 16.5% – na bazie karczocha i ziół. delikatna słodycz. włochy. – 15 –

black note amaro 21%delikatna słodycz goździków, orzeszków koli i pomarańczy. usa. – 18 – 

averna amaro 29% – z nutami palonego cukru i skórki pomarańczy. włochy. – 15 – 

amaro montenegro 23% – kwiatowo-cytrusowe, silny aromat róż. wyższa słodycz. włochy. – 22 –

amaro di angostura 35% – cynamon, zielony kardamon. umiarkowana słodycz. trynidad i tobago. – 20 –

amaro madragola 45% – szałwia, rozmaryn. wysoka ziołowość i bardzo niska słodycz. włochy. – 25 –

marcati elixir amaro 35% – lukrecja, anyż, kardamon. włochy. – 20 –

amaro jefferson 30% – wyważona słodycz, zioła, bergamotka, goryczkowy finisz. włochy. – 28 –

amaro bomba carta! 33% – amaro z sardynii na bazie miodu z drzewa truskawkowego. włochy. – 35 – 

amaro nonino 35% – słodycz tropikalnych owoców połączony z goryczką chinowca i piołunu. włochy. – 22 –

amaro lucano 28% – amaro z nutami eukaliptusa, pomarańczy i sosny. włochy. – 18 –

dom benedictine 40% – słodki likier ziołowy. francja. – 26 – 

fernet branca menta 28% – 27 ziół i słodka mięta. włochy. – 20 –

fernet branca 39% – 40 rodzajów ziół i przypraw z niską słodyczą. włochy. – 20 –

giacondo 23% – mocno kawowe amaro z subtelna nuta ziół. włochy. – 24 – 

 

likiery:

 

limoncello – domowe limoncello według oryginalnej włoskiej receptury. – 15 –

tarninówka gen. j. bema 30% – unikalne połączenie tradycyjnej tarninówki z koniakiem. polska. – 28 – 

ratafia kaszubska 30% – połączenia dojrzałych owoców wiśni z kompozycją przypraw i ziół.  – 20 –

heering cherry 24% – wiśniowy likier z dodatkiem ziół, leżakowany w beczkach. dania. – 20 –

italicus 20% – delikatny, cytrusowo-kwiatowy likier z bergamotki. włochy. – 30 –

bergamotto fantastico 32% – bergamotkowy likier z długim kwiatowym finiszem. włochy. – 24 –

borghetti 25% – likier kawowy. włochy. – 16 –

bicerin chocolate 15% – gęsty, kremowy likier czekoladowy z aromatem orzechów laskowych. bezglutenowy           i bez nabiału. włochy. – 18 –

lucano alcfree amaro 0% – bezalkoholowe amaro na bazie owoców mirtu, rozmarynu, pomarańczy i rumianku. włochy. – 14 –

los arango coffee liquor 35% – likier na bazie tequili arango z prawdziwą kawą. meksyk. – 20 –

bumbu cream 15% – śmietankowy likier na bazie rumu z nutami banana i wanilii. barbados. – 20 –

china antico elixir 33% – gęsty, słodko-gorzki likier chininowy. włochy. – 28 –

shanky’s whip 33% – likier wysokoprocentowy na bazie whisky o smaku palonego karmelu. irlandia. – 24 –

konskenkorva cloudy apple 23% – likier na bazie jęczmiennej wódki konskenkorva o smaku dojrzałych jabłek – 16-

chinotto doragossa 32% – likier z pomarańczy chinotto – 22-

st. germain 20% – francuski likier na bazie ręcznie zbieranych kwiatów czarnego bzu. francja. – 25 –

passoa 15% – likier na bazie marakui. francja. – 16 –   

amaretto adriatico 21%- białe kremowe amaretto, bardzo łagodnie migdałowy. włochy. – 24 –  

 

gin ziołowy i klasyczny:

 

scapegrace gold 57.5% – oleisty gin typu navy strength o nutach jałowca i lawendy. nowa zelandia. – 39 –

crespo 45% – premium london dry. ekwador. – 26 –

z44 roner 44% – gin na ziołach i wodzie alpejskiej. nuta sosny i mentolu. włochy. – 41 –

isle of harris 45% – gin z algami cukrowymi, morski charakter. szkocja. – 36 –

tanqueray no. ten dry gin  47,3% – najpopularniejsza odsłona ginu tanqueray, świeży grejpfrut, limonka i pomarańcza. uk. – 24 –

tanqueray london dry 43,1 % – klasyczny london dry z przewagą jałowca i korzenia lukrecji. uk. – 22 –

hendrick’s lunar gin 43,4% – ziołowy gin z nutami fiołka i lawendy. szkocja. – 40 –

claeyssens wambrechies genievre 49% – prekursor ginu, jałowiec i silnie wyczuwalny słód. francja. – 28 –

polish forest gin 42,7% – polski gin rzemieślniczy, do produkcji wykorzystano składniki rosnące w lasach . polska. – 24 –

condesa gin clasica 43% – inspirowany ceremoniami duchowymi nuty palo opucji, palo santo, szałwii, kwiatu pomarańczy. meksyk – 36 –

the botanist islay dry gin 46% – na 31 składnikach botanicznych, z których 22 pochodzi z wyspy islay. zbalansowanie ziołowości z cytrusami, nutami floralnymi i delikatnie pikantnymi. szkocja. – 32 –

bareksten 46% – 26 botanikalów, w smaku opisywany jako smaki skandynawskiego lasu: nuty sosny, jagód i ziół. norwegia. – 34 –

gin mare capri mediterranean gin 42,7% –  edycja gin mare zainspirowana smakami wyspy capri, nuty śródziemnomorskie z silnie wyczuwalną bergamotką. hiszpania. – 30 –

copper head gin 40% – mimo tylko 5 składników (jagody jałowca, kardamon, nasiona kolendry, korzeń arcydzięgla i skórka pomarańczy) jeden z najlepszych ginów na świecie, idealnie zbalansowany. belgia.  – 50 –

 

gin kwiatowy:

 

crafter’s aromatic flower 44.3% – kwiatowy gin składający się z 12 botaników, zmieniający kolor przy mieszaniu z tonikiem. estonia. – 26 –

tanqueray flor de seville 41.3% – gin z gorzką pomarańczą i kwiatem pomarańczy. uk. – 24 –

hendricks flora adora 43% – limitowana edycja ginu pełnego słodkich kwiatów. szkocja. – 40 –

magnolia heritage 47% – limitowany gin o nutach kwiatów polnych. polska. – 49 –

 

gin owocowy:

 

malfy con arancia 41% – o smaku czerwonych pomarańczy. włochy. – 26 –

parson sunny gin 40% – gin o smaku owoców tropikalnych: papaja, ananas, marakuja. słowenia. – 29 – 

mombasa club strawberry edition 37,5% –  gin o smaku słodkich hiszpańskich truskawek. anglia. – 27 –

monkey 47 schwarzwald dry gin 47% – gin z nutami owoców leśnych, lawendy, jałowca, przypraw i korzeni. niemcy. – 38 –

bombay premier cru 47% – inspirowany cytrusami z murcji: cytrynami filo oraz mandarynkami i pomarańczami navel. – 30 –

harahorn pink gin 40% – o smaku jagód, malin i rabarbaru. norwegia. – 25 – 

 

likiery na bazie ginu:

 

elephant sloe gin 35% – goryczkowe śliwki tarniny z nutą lawendy i cynamonu. niemcy. – 31 –

plymouth sloe gin 26% –  likier na bazie tanicznych śliwek tarniny. anglia. – 29 –

monkey 47 sloe 29% – najpopularniejszy sloe gin na świecie, śliwki tarniny i jałowiec. niemcy. – 31 –

 

agawa (tequila, etc.):

 

tequila casamigos bianco 40% – najwyższej jakości niebieska agawa z posmakiem słodkiej mięty pieprzowej. meksyk. – 36 –

tequila casamigos reposado 40% – starzona tequila z przyjemnymi, słodkimi nutami karmelu i kakao. meksyk. – 46 –

tequila casamigos anejo 40% – przyjemna słodycz karmelu i wanilii połączona z wyraźnym wpływem beczki (7-9lat). meksyk. – 49 –

tequila don julio reposado 38% – nuty słodkie, dębina, wanilia i cynamon. pieprzny finisz. meksyk. – 39 –

tequila 1800 38% – nuty pieczonej agawy, ziela angielskiego i delikatnie floralne. meksyk. – 29 –

tequila 1800 reposado 38% – nuty pieczonej agawy, ziela angielskiego, pomarańczy i beczki. meksyk. – 41 –

nocheluna sotol 43% – najpierw słodko owocowy, z delikatną nutą ziół, później dymny i karmelowy finisz. meksyk. – 59 –

mezcal ojo tigre 37% – mezcal z agawy espadin, dymność, cytrusy. meksyk. – 25 –

ninfa raicilla 40% – raicilla to rzadko spotykany destylat z agawy, najczęściej przypominający smak pomiędzy tequilą a mezcalem. ninfa raicilla powstaje z odmiany maxilimiliana. w nosie czujemy nuty piżma, w ustach wyraźną kwasowość i nuty octowe z delikatnie dymnym finiszem. meksyk. – 72 – 

 

rum:

 

bumbu 35% – mieszanka jasnych i ciemnych rumów z nutą banana i wanilii. barbados. – 29 –

lazy dodo 40% – mieszanka  rumów z których najstarsze spędzily 12 lat w beczkach, nuty sliwek, mango i wanilli . mauritius. – 29 –

zacapa 23 centenario 45% – ciemny rum, dojrzewający w beczkach po bourbonie, a następnie w beczkach po sherry. wyczuwalne nuty czekolady, przypraw i toffi. gwatemala. – 38 –

black magic 40% – spiced rum koncernu sazerac, nuta słodkawych śliwek w czekoladzie. usa. – 20 –

canerock spiced rum 40% – spiced rum z nutami słodkich przypraw, imbiru i kokosa. jamajka. – 30 –

cut to the spice 37,5% – mieszanka rumów z trinidadu i jamajki, z przyprawami takimi jak: anyż, imbir, gałka muszkatołowa, kolendra, cynamon i wanilia . holandia. – 24 –

tiki lovers dark overproof 57% – mieszanka rumów z jamajki i barbados. nuty ciemnych owoców, melasy i przypraw. karaiby. – 24 – 

ron millonairo kuytchi 40% – przyjemne nuty karmelu i wanilii z długim finiszem. peru. – 29 –

dos maderas 5+5 40% – zbalansowany, złożony smak, nuty melasy, karmelu, daktyli oraz śliwek. barbados. – 35 –

clarin communal 43% – ze świeżego soku i syropu z trzciny cukrowej, nuty owocowe, fermentu i subtelnego dymu. haiti. – 30 –

whisky:

 

oban 14yo 43% – 14 letni single malt z nutami słodu, wrzosu, dżemu pomarańczowego i delikatna nuta morska– 45 –

singleton 12 – single malt ze słodkimi nutami toffee, pieczonych jabłek i płatków śniadaniowy – 24 –

singleton 15 – single malt z nutami pomarańczy, mlecznej czekolady i orzeszków prażonych w miodzie – 35 –

singleton 18 – single malt z owocowymi nutami soczystych gruszek i świeżych porzeczek  – 55 –

glenfiddich 12 – single malt o aromacie świeżej gruszki, delikatnego dębu i mlecznej krówki – 29 –

ardbeg ten 46% – single malt 10yo o potężnej ilości torfu ze świeżą owocowością. szkocja. – 47 –

filliers 10 limited edition sherry cask 43% (single malt) – beczka po sherry, rodzynki, śliwki. belgia. – 49 –

hearach 46% (single malt 5YO ) – beczka po bourbonie i sherry, nuty jabłek, orzechów i torfu. – 52 –

balvenie 14 caribbean cask 43% (single malt) – przez powtórne starzenie w beczkach po jamajskim rumie nabiera niesamowitego, słodkiego, tropikalnego finiszu. szkocja. – 42 –

lagavulin 16 43% (single malt) – torfowy klasyk z nutą słonawej mlecznej czekolady. szkocja. – 69 –

jura 18yo 44% (single malt) – finiszowany w beczkach po czerwonym winie. umiarkowanie dymna, pełna nut czerwonych owoców i gorzkiej czekolady. szkocja. – 69 –

octomore 14.3 61,4% (single malt) – oznaczony jako super heavily peated – potężna dawka torfu, aż 214 ppm. nuty słodkich płatków śniadaniowych, karmelu, orzechów włoskich. szkocja. – 150 –

talisker 10yo skye 45,8% (single malt) – dymne i mineralne whisky ze słonym charakterem. szkocja. – 30 –

hibiki harmony suntory 43% (blended) – japonia w delikatnym wydaniu. nuty crème brulee i nektarynek. japonia. – 75 –

ma en the perfect circle 43% – premium blended whisky o nutach moreli, renklon, wanilli i prażonych orzechów. japonia. – 50 –

roe & co 45% (blended) – z nutami gruszek i wanilii. irlandia. – 28 –

sexton irish single malt 40% – 100% irlandzki jęczmień z nutą miodu i suszonych owoców, beczka po sherry oloroso. irlandia. – 28 – 

dewars 12 blended malt 40% – szkocja, nuty płatków zbożowych, brzoskwiń, moreli, ciasteczek maślanych. finiszowany w beczkach po bourbonie. – 24 –

macallan lumina 41,3% – single malt z kolekcji The Quest Collection. Aromat jabłka, gruszek i toffee, smak cytrusów, kremowej wanilii, jabłek, imbiru i dębu. Finisz długi, słodki i przyprawowy. – 130 – 

silvio carta whisky 43,7% – młody single malt z Sardynii, w beczkach kasztanowych po winie Vernaccia di Oristano. Złożona, przeplatane nuty wina, miodu, soli i morskie. włochy. – 120 – 

 

 

whiskey:

 

bulleit bourbon 45% – nuty karmelu, wanilii i prażonej dębiny. usa. – 22 –

old grand dad 40% – nuty karmelowego popcornu, suszonych jabłek i pomarańczy. usa. – 28 –

koval bourbon (single barrel) 47% – delikatna słodycz syropu klonowego z tropikalnymi owocami. usa. – 48 –

bulleit rye 95 45% – żytnia pikanteria z waniliowo-karmelową słodyczą. usa. – 25 –

sazerac straight rye 45% – najwyższej jakości żyto. nuty pieprzu, mięty i słodycz korzennych przypraw. usa. – 49 –

angels envy 43,3% – bourbon z nutami syropu klonowego, orzeszków ziemnych i czekolady. finiszowany w beczkach po winie porto. – 52 –

 

destylaty:

 

grappa aromatica bianca marzadro 41% – na winogronach muscat. włochy. – 39 – 

frant wildflower 40% – okowita z polskiego miodu wielokwiatowego pochodzącego z warmii i mazur. polska. – 30 –

o ja cie chrzanie 42,3% – okowita z regionalnych jabłek z wielkopolski i dzikiego chrzanu – 30 –

wódka jabłkowa ima 40% – wódka rzemieślnicza powstająca z lokalnych surowców puszczy Zielonki – 22 –

wódka:

 

ciroc 40% – wódka francuska z dwóch odmian winogron: mauzac blanc i ugni blanc z regionu cognac. gładka i wyjątkowo delikatna ze słodkim owocowym posmakiem. francja. – 24 –

belvedere rye smogóry forest 40% – żytnia wyrazista wódka. smogóry to wioska przy najbardziej zalesionym i najmniej zaludnionym regionie pełnego czystego powietrza i urodzajnej gleby. polska. – 39 –

belvedere rye lake bartężek 40% – żytnia wódka. bartężek to czyste jezioro pojezierza mazurskiego. warunki klimatyczne, gleba i terytorium skutkują świeżymi nutami tej wódki. – 39 –

koskenkorva sauna barrel 37.5% – starzona wódka z jęczmienia i krystalicznie czystej wody. podawana w temperaturze pokojowej. finlandia. – 20 –

altamura 43% – włoska bardzo łagodna wódka ze słodkawym posmakiem, pochodzenie pszenicy to altamura(puglia). – 22 –

ketel one 40% – dwukrotnie destylowana w miedzianych kotłach wódka z wysokiej jakości pszenicy(królestwo niderlandów). – 22 –

 

prices for 40ml

 

aperitif rosso:

 

garazzino vermouth rosso 18% – black cherries and black pepper. italy. – 16 –

antica formula vermouth rosso 16.5% – figgy jam with herbs and vanilla from madagascar. carpano family. italy. – 22 –

del proffesore chinato vermouth 18% – barbera grapes and cinchona. – 20 –

9 di dante inferno vermouth 17.5% – bitterness combined with red fruits. italy. – 20 –

9 di dante paradiso rose 18% – nebbiolo and cortese wines, grapefruit, raspberry, mandarine, rosemary and cacao notes. – 18 –

bonanto aperitivo 22% – cherry, wild strawberry and Mediterranean herbs notes. italy. – 18 –

mancino rosso 16% – slightly bitter with notes of rhubarb, vanilla, juniper, and cloves. italy. – 18 –

 

 

aperitif bianco:

 

noilly prat dry 18% – fresh dry vermouth, great with oysters. france. – 15 –

caperitif 16.5% – sweet vermouth with notes of bitter orange and quinine. south africa. – 16 –

mancino bianco 16% – slightly bitter with notes of elderflower, alpine rose, chamomile, and sweet orange. italy. – 18 –

cucielo bianco 16.8% – notes of green apple, elderflower, and vanilla. italy. – 18 –

cinzano 1757 extra dry – mediterranean, citrus, and floral notes. italy. – 20 –

 

 

amaro-vermouth & wine-based bitters:

 

punt e mes 16% – one point sweet and half a point bitter – a juicy plum with a hint of bitterness. italy. – 15 –

 

fruity:

 

maurin quina le puy 16% – cherries, herbs and delicate quinine. france. – 15 –

bonanto aperitivo 22% – cherry, wild strawberry and Mediterranean herbs notes. italy. – 18 –

 

bitter & aperitif:

 

aperol 11% – well-known apertivo, fruits – orange and rhubarb. italy. – 15 –

campari 25% – classic, orange bitterness combined with herbal sweetness. italy. – 18 –

campari cask tales 25% – aged in bourbon barrel, red fruits, barrel sweetness. italy. – 28 –

suze gentiane bitter 20% – gentian root, noticeable note of turmeric and saffron. france. – 18 –

bitter doragossa 25% – gentian root, rhubarb, sweet and bitter oranges. italy. – 20 –

 

amaro, fernets and other herbal liqueurs:

 

cynar 16.5% – artichoke & 12 other herbs, delicate sweetnes with bitternes. italy. – 15 –

black note amaro 21%delicate sweetness of cloves, kola nuts and oranges. usa. – 18 – 

averna amaro 29% – notes of burnt orange, caramel & liquorice. italy. – 15 – 

amaro montenegro 23% – rose & citrus notes, higher sweetness with herbal bitternes. italy. – 22 –

amaro di angostura 35% – cinnamon, green cardamom. medium sweetness. trynidad & tobago. – 20 –

amaro madragola 45% – salvia, rosemary. strongly herbal % bitter. włochy. – 25 –

marcati elixir amaro 35% – liquorice, anise, cardamom. italy. – 20 –

amaro jefferson 30% – balanced sweetness, bergamot, herbs, bitter finish. italy. – 28 –

amaro bomba carta! 33% – sardinian amaro based on strawberry tree. italy. – 35 – 

amaro nonino 35% – tropical fruits sweetness with quinine & wormwood bitterness. italy. – 22 –

amaro lucano 28% – notes of eucalyptus, orange & pine. italy. – 18 –

dom benedictine 40% – sweet herbal liquor. france. – 26 – 

fernet branca menta 28% – 27 herbs & strong sweet mint. italy. – 20 –

fernet branca 39% – 40 herbs & spices with strong mint aftertaste & no sweetness. italy. – 20 –

giacondo 23% – coffee amaro with subtle herbal notes. italy. – 30 – 

 

liquors:

 

limoncello – our homemade sweet limoncello. – 15 –

tarninówka gen. j. bema 30% – unique combination of sloe liquor mixed with cognac. poland. – 28 – 

ratafia kaszubska 30% – cherry & cloves liquor similiar to flavoured vodka.  – 20 –

heering cherry 24% – cherry with bit of herbs, rested in oak barrels. denmark. – 20 –

italicus 20% – delicate, citrus & floral bergamot liquor. italy. – 30 –

bergamotto fantastico 32% – bargmot liquor with strong aftertaste & slight bitterness. italy. – 24 – 

borghetti 25% – coffee liquor. italy. – 16 –

bicerin chocolate 15% – thick, chocolate & hazelnut liquot. gluten free & vegan. italy. – 18 –

lucano alcfree amaro 0% – amaro 0% based on herbs & dried mint. italy. – 14 –

los arango coffee liquor 35% – tequila based liquor with real coffee. mexico. – 20 –

bumbu cream 15% – creamy liquor based on bumbu rum, banana & vanilla notes. barbados. – 20 –

china antico elixir 33% – thick, bitter-sweet quinine liquor. italy. – 28 –

shanky’s whip 33% – whisky based burnt caramel & vanilla liquor. ireland. – 24 –

konskenkorva cloudy apple 23% – ripe apple liquor based on koskenkorva vodka – 16-

chinotto doragossa 32% – chinotto oranges liquor – 22-

st. germain 20% – french liquor based od hand picked elderflower. french. – 25 –

passoa 15% – passion fruit based liquor. france. – 16 –  

amaretto adriatico 21%- white creamy amaretto, light. italy. – 24 – 

 

herbal and classic gin:

 

scapegrace gold 57.5% – oily navy strenght, with lavender & orange notes. new zeland. – 39 –

crespo 45% – premium london dry. ekwador. – 26 –

z44 roner 44% – herbal gin on alpine water. pine & menthol notes. italy. – 41 –

isle of harris 45% – sugar algae basen, fruitty & bit marine. scotland. – 36 –

tanqueray no. ten dry gin  47,3% – most popular citrus tanqueray: fresh grapefruit, lime & orange. uk. – 24 –

tanqueray london dry 43,1 % – classic london dry, juniper forward with liquorence root. uk. – 22 –

hendrick’s lunar gin 43,4% – herbal gin with violet & lavender notes. scotland. – 40 –

claeyssens wambrechies genievre 49% – gin precursor, juniper & strongly noticed barley malt. france. – 28 –

polish forest gin 42,7% – polish craft gin, based on polish forest picked herbs . poland. – 24 –

condesa gin clasica 43% – inspired by spirit ceremonies, notes of palo santo, prickly pear & orange blossom. meksyk – 36 –

the botanist islay dry gin 46% – 31 botanicals, 22 from islay island. balanced citrus, floral & spicy notes. scotland. – 32 –

bareksten 46% – 26 botanicals, taste of scandinavian forest: notes of pine, berries & herbs. norwegia. – 34 –

gin mare capri mediterranean gin 42,7% – gin mare edition inspired by capri island, mediterranead & bergamot notes. spain. – 30 –

copper head gin 40% – despite 5 ingridients (juniper, cardamom, oriander seeds, angelica root i orange peels) one of the best gins, perfectly balanced. belgian.  – 50 –

 

floral gin:

 

crafter’s aromatic flower 44.3% – floral based on 12 botanicals, changes color when mixed with tonic estonia. – 26 –

tanqueray flor de seville 41.3% – floral & fruitty, bitter orange & orange blossom. uk. – 24 –

hendricks flora adora 43% – limited edition with strong peony & rose notes. scotland. – 40 –

magnolia heritage 47% – limited edition polish gin, wild flowers notes. poland. – 49 –

 

fruity gin:

 

malfy con arancia 41% – bloody orange gin. italian. – 26 –

parson sunny gin 40% – tropical fruits: papaya, pineapple, passion. slovenia. – 29 – 

mombasa club strawberry edition 37,5% – sweet spanish strawberries. uk. – 27 –

monkey 47 schwarzwald dry gin 47% – notes of forest fruits, lavender, juniper, roots & spices. dermany. – 38 –

bombay premier cru 47% – murcia citruses inspired: filo lemons, navel mandarines & oranges. – 30 –

harahorn pink gin 40% – berries, raspberry & rhubarb. norway. – 25 – 

 

liquors based on gin:

 

elephant sloe gin 35% – sloe berries with lavender & cinnamon. germany. – 31 –

plymouth sloe gin 26% –  sloe berries liquor with tanny aftertaste. uk. – 29 –

monkey 47 sloe 29% – most popular sloe gin, stronger juniper & sweet sloe berries taste. germany. – 31 –

 

agawa (tequila, etc.):

 

tequila casamigos bianco 40% – high quality blue agawe with white chocolate & peppermint aftertaste. mexico. – 36 –

tequila casamigos reposado 40% – aged tequila with caramel & cocoa notes, meksyk. – 46 –

tequila casamigos anejo 40% – nice caramel & vanilla notes with strong barrel taste (7-9yr). mexico. – 49 –

tequila don julio reposado 38% – sweet oaky notes with vanilla, cinnamon. peppery finisz. mexico. – 39 –

 

nocheluna sotol 43% – firstly sweet & fruity, after that herbal, smoky with caramel finish. mexico. – 59 –

tequila 1800 38% – notes of roasted agave, angelica root & slightly floral. mexico. – 29 –

tequila 1800 reposado 38% – notes of roasted agave, allspice, orange, and barrel. mexico. – 41 –

mezcal ojo tigre 37% – espadin agave, smokiness, citrus notes. mexico. – 25 –

ninfa raicilla 40% – rarely agave destillate, taste remains something between tequila & mezcal. ninfa raicilla is based on maxilimiliana agave. Nose: musk, mouth: acidici & balsamic, smoky notes. mexico. – 72 – 

 

rum:

 

bumbu 35% – mix of white & dark rums with banana, vanilla notes. barbados. – 29 –

lazy dodo 40% – mix of rums which oldest was rested 12yo, notes of plum, mango & vanilla . mauritius. – 29 –

zacapa 23 centenario 45% – aged rum, matured firstly in oak bourbon barrels, than in sherry. chocolate, spices & toffee. gwatemala. – 38 –

black magic 40% – like plums in chocolate. usa. – 20 –

canerock spiced rum 40% – spiced rum with coconut & orange notes. jamaica. – 30 –

cut to the spice 37,5% – blend from trinidad & jamaica with spices: nutmeg, anise, ginger, cinnamon, vanilla . netherlands. – 24 –

tiki lovers dark overproof 57% – rum blend from jamaica & barbados. dark fruits, molasses & spices. carribean. – 24 – 

dos maderas 5+5 40% – well balanced, molasses, caramel, dates & plums rested in 2 different sherry barrels. barbados. – 35 –

clarin communal 43% – from fresh sugar cane juice & sirup, fruitty & slightly smokes. haiti. – 30 –

whisky:

 

oban 14yo 43% – 14yo single malt with barley, heatler, orange jam & slightly mineral notes, scotland – 45 –

singleton 12 – single malt with toffee, baked apples & breakfast cereal, scotland – 24 –

singleton 15 – single malt with notes of orange, milk chocolate, and honey-roasted nuts, scotland– 35 –

singleton 18 – single malt with fruity notes of juicy pears and fresh currants, scotland. – 55 –

glenfiddich 12 – single malt with aromas of fresh pear, subtle oak and creamy toffee – 29 –

ardbeg ten 46% – 10yo heavly peated single malt, fruitty & espresso notes. scotland. – 47 –

filliers 10 limited edition sherry cask 43% (single malt) – sherry cask finish, raisins, plums. belgian. – 49 –

hearach 46% (single malt 5YO ) – bourbon & sherry barrels, apple, peanuts with slight smoky notes. – 52 –

balvenie 14 caribbean cask 43% (single malt) – jamaican rum cask, sweet & fruitty. scotland. – 42 –

lagavulin 16 43% (single malt) – medium heavuly peated classic with salty milky chocolate notes. scotland. – 69 –

jura 18yo 44% (single malt) – red wine cask finish. slightly smoky, red fruits notes with dark chocolate. scotland. – 69 –

octomore 14.3 61,4% (single malt) – super heavily peated (214 ppm.) sweet breakfast cereals, caramel, wallnuts notes. szkocja. – 150 –

talisker 10yo skye 45,8% (single malt) – smoky, mineral whisky with salty finish. scotland. – 30 – 

hibiki harmony suntory 43% (blended) – japanese whisky with crème brulee & nectarines notes. japan. – 75 –

ma en the perfect circle 43% – premium blended whisky o apricot, plums, vanilla & ground nuts. japan. – 50 –

roe & co 45% (blended) – pear & vanilla notes. ireland. – 28 – 

sexton irish single malt 40% – 100% itish barley with honey & dried fruits notes, sherry oloroso cask finish. ireland. – 28 – 

dewars 12 blended malt 40% – breakfast cereal, peaches, apricot, butter cookies. bourbon cask finish, scotland. – 24 –

macallan lumina 41,3% – single malt from The Quest Collection. Apple, pear & toffee, citrus, creamy vanilla. Long sweet finish with spices. – 130 – 

silvio carta whisky 43,7% – sardinian 5yo single malt, chestnut wine barrels (Vernaccia di Oristano). Complex, wine, honey, salty & mineral notes. italy. – 120 – 

 

 

whiskey:

 

bulleit bourbon 45% – caramel, vanilla & oaky. usa. – 22 –

old grand dad 40% – caramel popcorn notes, dried apple & orange. usa. – 28 –

koval bourbon (single barrel) 47% – maple sirup with tropical fruits. usa. – 48 –

bulleit rye 95 45% – pepperly with vanilla-caramel & fruity notes. usa. – 25 –

sazerac straight rye 45% – high quality rye. notes of sweet mint, rooty spices. usa. – 49 –

angels envy 43,3% – maple sirup notes, ground nuts, chocolate. porto vine cask finish. usa. – 52 –

 

destillates:

 

grappa aromatica bianca marzadro 41% – based on muscat grapes. italy. – 39 – 

frant wildflower 40% – okowita based on polish wildflower honey from warmia & mazury. poland. – 30 –

o ja cie chrzanie 42,3% – a spirit made from regional apples from wielkopolska and wild horseradish – 30 –

wódka jabłkowa ima 40% – a craft vodka made from local ingredients sourced from the Zielonki Forest – 22 –

vodka:

 

ciroc 40% – french vodka based on 2 types of grapes: mauzac blanc & ugni blanc (cognac region). smooth & delicate with sweet aftertaste. france. – 24 –

belvedere rye smogóry forest 40% – rye expressive vodka. smogóry is the village in most forested and least populated region full of clean air & fertile soil . poland. – 39 –

belvedere rye lake bartężek 40% – rye smooth vodka. bartężek is the clear lake in pojezierze mazurskie. climate, soil and territory results in smooth & clear vodka. poland. – 39 –

koskenkorva sauna barrel 37.5% – aged barley vodka based on crystal clean water. we serve it in room temperature. finlandia. – 20 –
altamura 43% – very smooth italian wheat vodka with sweet aftertaste. wheat origin is  altamura(puglia). italy – 22 –

ketel one 40% – double-distilled vodka made from high-quality wheat (Kingdom of the Netherlands) – 22 –